Massor av hustillverkare

Hustillverkare - Det finns längtan efter ett alldeles nytt, eget hus.

De flesta hustillverkare får in mängder med förfrågningar av intresserade husköpare och den låga räntan är säkert en bidragande orsak. Många sitter fortfarande i dyra hyreslägenheter där hyran är en ständigt stigande kostnad och, i motsats till ett eget boende, aldrig ger någon valuta för pengarna.

Bilden är hämtad från Götenehus hemsida

Börjar man räkna mer ingående på det så märker man snart att man kan ha ett ganska stort huslån och ändå komma undan med mindre kostnader än att bo i en lägenhet hos allmännyttan eller en privat hyresvärd. Husets värde är ju också ett relativt säkert och bestående kapital som, över tiden, behåller sitt värde mycket bra. Många upplever också att ett boende i eget hus känns mera fritt och självständigt. Du påverkar själv dina val och kan forma ditt boende efter ditt eget tycke och smak.

Många väljer att köpa hus från hustillverkare som utöver själva huset också kan erbjuda tomter på utvalda platser. På så vis blir affären lite mer av en totalupplevelse och du har löpande kontakter med ett och samma företag oavsett om det är tomten, grunden eller tegelpannorna på taket du vill prata om. Många tomter som finns att köpa genom en hustillverkare ligger ofta inom samma område och inte helt sällan handlar det om hela områden som uppförs inom samma tidsperiod.

 Bilden är hämtad från A-hus hemsida

Äger du däremot en egen tomt blir valen för dig mycket mer oberoende. Du är helt fri att välja den hustillverkare som tilltalar dig mest och dina möjligheter att få ett drömhus som uppfyller både dina önskningar och idéer borde vara ganska goda. Dock finns ju alltid byggnadsnämndens regler och normer att ta hänsyn till och ett bygglov är något vi aldrig klarar oss utan. För att slippa få ett avslag på sin bygglovsansökan kan det vara bra att redan från början ta sig en rejäl titt på omgivningen och miljön runt platsen för det tilltänkta huset. Ett nyuppfört hus skall alltid smälta in i närmiljön på ett naturligt och vackert sätt och med god anpassning till tomtens läge och dess närmsta omgivning är förutsättningarna för ett beviljat bygglov som allra störst.

När man kommer till valet av hus går meningarna brett isär. Somliga anser att stenhus är det mest, ekonomiskt fördelaktiga samtidigt som trähustillverkare har sina argument för varför man bör välja det. En brett spektra av hustillverkare, som verkar runt om i landet, finns representerade här på Villaportalen. Du kan se deras utställningar och enkelt besöka deras hemsidor för att titta närmare på just deras husmodeller och hur de olika planlösningarna ser ut.

 

Redaktionen tipsar

KVALITET, KUNDNÖJDHET OCH HÅLLBARHET VIKTIGAST     Kvalitet, kundnöjdhet och hållbarhet är de tre viktigaste parametrarna i Årets Småhus...
Hur kan man ta reda på vilket det bästa sättet att värma upp ett nybyggt fritidshus är? Jo man måste först titta på lite olika faktorer,...
Att välja timmerhus är att välja hälsosamt boende Vi tillbringar så mycket som 88–90 procent av vår tid inomhus: hemma, i skolan, på jobbet...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi bygger bara stenhus - det är det enda som är hugget i sten. Resten bestämmer du. Från planlösning till inredning till husstil.
Att Kaptensgården valdes till årets hus 2017 är inte svårt att förstå. Det här är ett väldigt exklusivt hus med lantlig karaktär.
Varför är det bättre att bygga ett stenhus? Är det dyrare att bygga ett stenhus? Dessa och fler svar hittar du hos Nordiska Villor.
Byggplaner? Vi har nyckeln till ett bättre boende. Låt dig inspireras på vår hemsida!