Marksten-Murar

Hur bygger man murar och lägger marksten?

Om du letar efter marksten, murar och natursten till din uteplats eller garageuppfart har du hamnat rätt. I denna delmässa hittar du alla aktörer inom marksten, kantsten och murar. Varför inte en mur eller gång i skiffer? Funderar du kanske på att anlägga stödmurar i betong eller granit?

Det blir vanligare att man anlägger mer sten i trädgården. Murar och marksten är både praktiskt och vackert. Det är relativt lätt att bygga murar och att lägga marksten om man inte slarvar med det viktigaste, nämligen underarbetet. Gör man underarbetet riktigt kommer man kunna njuta av sin mur och sina nylagda stenplattor i många år.

Det finns ett stort utbud att välja på så det är viktigt att veta vilket slutresultat man vill ha. Vilken form vill man ha? Vilken höjd på muren vill man ha? Skall det vara en stödmur eller en fristående mur. Man kaske vill blanda olika marksten för att få ett mer levande intryck. Ja det är mycket att tänka på men tillverkarna och leverantörerna av murar och marksten kan hjälpa dig med alla dina frågor.

När du skall lägga marksten så mät först så allt får plats. T.ex. bilen på uppfarten och att två personer kan mötas på gången.  Tänk också som sagt på att underarbetet är det viktigaste momentet. Gräv ut tillräckligt djupt och fyll med rätt material.

När du lagt din trädgårdsgång, garageuppfart eller annan stensättning så kvarstår ytterligare en viktig sak, glöm inte fogsand. Det är viktigt att lägga på fogsand för den hjälper både till att minimera risken för ogräs och ökar ytans hållbarhet.

Utvalda varumärken

Keystone Country Manor. Låt känslan av engelsk slottsmiljö svepa in över din trädgård.
Vi har Sveriges största sten- & betongsortiment, kunnig personal och snabb service.
Finja Gränslös - flexibelt och lättmonterat, bestående av både block, pelare och murkrön.
Välkommen till Stenbolaget.se - störst på sten till hem och trädgård!

Nyheter

Finja Betongs nya mängdberäknare
Denna gång presenterar företaget en mängdberäknare för gjutningar som gör det lätt att beräkna rätt antal säckar när det kommer till olika typer av gjutningsprojekt.
En klimatpositiv byggprodukt
Finja sänker klimatavtrycket ytterligare för sitt populära Murblock Fördel. Med tillägget ECO är Murblocket den första produkten i företagets nya klimatpositiva ECO-linje.
Finja Betongs lanserar nytt digitalt verktyg
Denna produktväljare rekommenderar och mängdberäknar Finjas produkter såsom isolerblock, murblock, mur- och putsbruk mm. som du behöver för att bygga en envåningsbyggnad.
Finja Betong lanserar nytt digitalt verktyg
Produktväljaren rekommenderar och mängdberäknare Finjas produkter såsom murblock, mur- och putsbruk samt alla de tillbehör som behövs för att bygga en mur.

Reportage, tips & idéer

Skapa en vacker miljö i din trädgård med hjälp utav marksten och murar.

Marksten-Murar

Skapa vackra omgivningar med marksten och murar

Om du letar efter marksten, murar och natursten till din uteplats eller garageuppfart har du hamnat rätt. I denna delmässa hittar du alla aktörer inom marksten, kantsten och murar. Varför inte en mur eller gång i skiffer? Funderar du kanske på att anlägga stödmurar i betong eller granit? Med hjälp av marksten och murar ramar du in din trädgård på ett härligt sätt.

Mjuka övergångar från gräsmatta eller rabatter till kantstenar och marksten ger en vacker trädgård och ett hållbart resultat. Skapa en härlig miljö och få lite extra liv i trädgården med hjälp utav marksten, kantsten och murar. Hos våra annonsörer kan du få lite extra inspiration till vad du kan göra med din trädgård.

Basic, otumlad grafit, från Flisby

Annonser