Bygga pool?

  

Är du i färd med att avsätta en del av trädgården till att bygga en pool? För en sol & badtörstande nordbo är enkelhet och lättåtkomlighet ett måste för att få ut så mycket som möjligt av badlivet. En alldeles egen, uppvärmd pool kan bli svaret på våra drömmar.

Här följer en checklista inför poolbygget:

Planera ditt poolbygge genom att rita in din pool på en skalenlig ritning över huset, tomten och eventuella övriga byggnader. Då kan du lätt placera in trädgårdsmöbler , grillen, uteduschen och en härlig bastu som blir pricken över i... • Placera helst poolen så soligt som möjligt, utan att den är alltför nära träd och buskar som kan skräpa ner.

• Kontrollera att det inte finns ledningar för el, vatten eller telefon i marken där grävning ska ske. Kontakta Telia och ditt lokala elbolag för utmärkning av ev. ledningar.

• Kontrollera om grundvattennivån måste dräneras bort. Marken ska dessutom slutta bort från poolen så att regn vatten leds bort. • Poolpumpen fungerar bäst när den är placerad i ett maskinrum intill poolen under poolens ytvattennivå. Placeringen underlättar även när man ska rengöra poolbotten med bottensugen.

• Bygglov behövs bara i speciella fall, till exempel vid samtida altanbygge, när poolen ligger för nära tomtgräns eller när man förändrar marknivån. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun så får du klara besked.

Här får du ett exempel på en poolmontering hos en kund.

 

Poolgropen grävs ut. Om det finns plats för en stor maskin går arbetet snabbt och effektivt.

Poolstommen i rostfritt stål är på plats. Poolstommen levereras i färdiga vägg-sektioner. Monteringen av dessa sektioner är enklare än du kan tro. En sektion lämnas öppen under byggtiden för att man lätt ska kunna färdas in och ut ur stommen.

 

 

 

 

 

 

Sanden vibreras och botten görs slät innan den isolerande bottenmattan läggs på plats.

 

 

 

 

 

 

När den isolerande bottenmattan är lagd sätts linern på plats.

 

 

 

 

 

 

När vattenpåfyllningen är igång kan det vara svårt att låta bli att provbada.

 

 

 

 

 

 

Sargen är monterad och klar.

 

 

 

 

 

 

 Runtomkring jobb. Inspirationen flödar. Poolbygget går snabbt. Kanske vi skulle fixa en friggebod?

 

 

 

 

 

 

Trallen runt poolen börjar ta form.

 

 

 

 

 

 

Dags för ett dopp igen.

 

 

 

 

 

 

Vy mot myshörna.

 

 

 

 

 

 

Arbetet är klart. Nu är det bara att njuta i fulla drag!

Källa:  Svenska Poolfabriken         

Redaktionen tipsar

Älskar du att vara ute i bistert väder för att känna värmen omfamna dig då du kommer hem? Eller sitter du gärna invirad i en filt med en...
Alla som köpt eller sålt en fastighet de senaste åren har inte kunnat undgå den nya energideklarationen. Detta är bara början på en rad av...
Husköparskolan del 6 Familjen En familj är kanske du och din katt. Eller ett helt fotbollslag. Det spelar inte så stor roll, för någonstans...

Annonser

Utvalda varumärken

Våra massagebad används ute eller inne, sommar som vinter, varje dag - året runt.
Sveriges mest sålda pool

Rejält sänkta priser på Poolpaket och tillbehör
Med ledord som njutning, design, hälsa och funktion levererar Jacuzzi® en överlägsen badupplevelse
En del kallar det lyx, hos oss är det standard!