Vad kan du göra med din extra villa?

När du ärvt en bostad du inte vill sälja eller inte använder din bostad på några veckor eller månader. Då kan det vara en bra idé att hyra ut ditt hem.

Hyr ut med Stugknuten online

Stugknuten kan förmedla om du vill hyra ut ditt hus, villa eller lägenhet. Hemsidan ger dig möjlighet att få hjälp med allt från annonsering, till bokning och betalning som sker smidigt via stugknuten. Hemsidans tjänst innefattar även tillgång till en avtal och försäkring samt kundtjänst för eventuella frågor som kan uppkomma. Då det enbart är en förmedlingstjänst med verktyg för att hyra ut ditt hus, villa eller lägenhet så är det du själv som sköter nyckelöverlämning, städinspektion och de andra praktiska uthyrningsdetaljerna.

Kostnader och avgifter

Stugknuten tar ut en fast förmedlingsavgift på 12 % av den totala hyresavgiften. Betalningen sker med en säker betallösning och det är naturligtvis valfritt att använda sig av stugknutens betalnings och försäkring. Det finns en extra möjlighet att lägga din annons högst upp i flödet för att bättra på dina chanser att få ditt hus uthyrt. Detta genom att betala för denna placering. Du har även möjlighet att få din annons översatt till Tyska eller Engelska till en översättningskostnad. En valfri kostnad är även att lägga din annons överst i flödet, den kostnaden varierar beroende på hur länge du vill ha annonsen synlig högst upp.

Förmedling online

Det finns över 6000 objekt på hemsidan som hyrs ut i hela Sverige med 2 miljoner besökare per år och majoriteten av de som hyr är privatpersoner. Men det förekommer även att företag hyr hus eller andra objekt till sina anställda.

Hyr ut ditt hus och låt det betala för sig själv. Du kan dessutom få extra bra betalt under lov och semesterperioder under året. För hus placerade på sommarorter, så brukar det vara vecka 27-32. Hus placerade vid vinterorter brukar ha högsäsong vid jul/nyår och vårvinter som är sportlov och påsklov.

Redaktionen tipsar

Frukost i morgonsolen på förstukvisten? Mys framför brasan med familj och vänner? En gungande hängmatta mellan susande björkar? Eller nära...
ATTITYD Modernt hus med rymd. Kombinationen av hemtrevnad och funktion. Attityd är villakvarter och grannsämja. Stilsäker och modernt enplanshus. Ljusinsläpp och öppen planlösning.
Vad känns väl mer genuint svenskt och naturnära än ett handgjort timmerhus? Tiden då det enbart var fjällstugor som byggdes i äkta...

Annonser

Utvalda varumärken

Alla våra fritidshus har året-runt-standard med tjocka välisolerade väggar, 3-glas-fönster samt fullt utrustade kök och badrum.
Fritidshus med känsla. Skräddarsyr hus i både modern och klassisk stil.
Skräddarsydda fritidshus med det där lilla extra, som gör den stora skillnaden.
Vårgårdahus har nu en ny serie Fritidshus som du hittar under Vårgårda Fritidshus.