Ljus och rymd för skapande...

●Denna artikel är en annons från Trivselhus

Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell som hade allt de drömt om. Johanna och hennes familj kunde istället lägga kraften på detaljerna som speglar deras personligheter och behov.

Människor som målar är uppmärksamma på ljuset och hur det faller in i rummet där de skapar. För Johanna, som älskar att vara kreativ med pensel och färg, är det därför extra viktigt både hur huset ligger på tomten och hur fönstren är planerade och placerade.
- Jag drömde och längtade efter ett modernt, harmoniskt hem där ljuset flödar in genom stora fönster och kontakten med naturen utanför känns självklar, säger hon.
Därför var hon och hennes familj var inställda på att anlita en arkitekt som skulle rita drömhuset. Medan de letade inspiration hittade de Trivselhus kollektion Scandinavian Blonde och husmodellen A:038.
Trivselhus Skanör | Villaportalen
- Först tänkte vi att precis ett sådant här hus vill vi att arkitektbyrån ska rita. Sen kom vi på att vårt drömhus ju redan fanns. Trivselhus hade redan tänkt på helheten, vi behövde bara skräddarsy det med val av material och andra detaljer för att göra det till vårt personliga hem, säger Johanna. I dag är hon glad över att de valde att låta Trivselhus bygga hem.
- Det har varit en gemensam resa som varit enkel och trygg eftersom Trivselhus hela tiden har funnits med och guidat oss.

Huset ligger i ett lummigt område med både fritidshus och permanentboende. Entrésidan är nedtonad med låg fasad medan huset öppnar sig mot baksidans kök och vardagsrum med stora fönster och en takhöjd på 270 cm.
Trivselhus Skanör - Interiör | Villaportalen
- Det är hemmets hjärta där jag älskar att vara, både när vi är tillsammans i familjen eller med vänner, och när jag är ensam med mitt staffli, säger Johanna.
Att föräldrasovrummet ligger avskilt och att det finns en skjutdörr i glas mellan allrummet och köket, känns praktiskt så att det går att dela av den öppna planlösningen när det behövs.
Husets interiör präglas av nordiskt trä och andra ljusa material. För att ändå göra känslan ombonad och varm finns flera förskjutningar i huskroppen som skapar vinklar och med olika takhöjd.
Trivselhus Skanör - Interiör 2 | Villaportalen

- Det har verkligen blivit ett hem, där vi känner att vi kan leva det liv vi vill, säger Johanna.
Läs mer om ett skräddarsytt hem och se alla husmodeller på www.trivselhus.se

Redaktionen tipsar

Jakten på ett eget hus började när Ani Paltian och Rafik Oganesian sålde sin bostadsrätt och flyttade in i en hyreslägenhet. Paret gick på...
  Drömmen om att bo i ett eget hus finns i nästan alla av oss. Tyvärr finns inte alltid tillräckligt med kunskaper om hur man gör en bra...
  Nu är våren på väg på allvar och kanske är det så att du funderar på att bygga ett garage eller en carport. Det är enkelt att förstå att...

Annonser

Utvalda varumärken

Alla våra fritidshus har året-runt-standard med tjocka välisolerade väggar, 3-glas-fönster samt fullt utrustade kök och badrum.
Att Kaptensgården valdes till årets hus 2017 är inte svårt att förstå. Det här är ett väldigt exklusivt hus med lantlig karaktär.
Fritidshus med känsla. Vi kan hus, ni kan era drömmar. Tillsammans gör vi dem till verklighet.
Hos oss hittar du marknadens bredaste utbud från det mest klassiska till det ultramoderna!