Fritidsboende på dina villkor

När vi är lediga vill vi leva lite enklare och lustfyllt

Ett fritidsboende är mångas dröm. Att kunna packa ihop sig och åka till det lilla torpet och ”bara vara” med sig själv och utan krav och prestationer. Det hektiska liv vi så ofta har i vardagen har skapat stor efterfrågan på fritidshus och timmerhus och för många handlar det om livsnödvändigt miljöombyte.

Kanske är det inte hur huset ser ut eller hur mycket bekvämligheter ditt fritidsboende har som är det viktigaste utan snarare upplevelsen av den läkande effekten en stilla tillvaro långt bort från vardagen. Ibland kan det rent av vara så att det är just avsaknaden av bekvämligheter som gör det så speciellt. Att få klara sig utan internet och att få elda i den öppna spisen för att få värma i fritidshuset känns bara som en extra bonus i sökandet efter stillheten och lugnet i tillvaron.

Några av oss uppskattar skogen, andra havet och en tredje den totala ensamheten i ingenmansland. Var vi än vill placera vårt fritidsboende så finns det gott om alternativ. Många tillverkare av både timmerhus och fritidshus har också tomter till salu och på deras hemsidor kan du söka på lediga tomter för fritidsboende i olika delar av Sveriges avlånga land.

För många är inte ens storleken av betydelse utan att mindre fritidshus skulle duga fint. Kanske uppskattar man mer en stor altan och en rejäl yta utanför huset istället för massor av kvadratmeter på insidan.

För en annan familj kan storleken på fritidshuset ha en direkt betydelse då man vill kunna ta emot gäster som kommer på besök och dessutom få lite utrymme och luft för de personer som stadigvarande finns i familjen. För dem som så önskar, finns naturligtvis massor av stora alternativ på fritidshus och timmerhus för många, långa, sköna, lediga dagar.  Några av oss har fjällvärlden som sin absoluta favorit och att ha ett timmerhus eller annat fritidshus i fjällvärlden är den ultimata drömmen. Timmerhusen har blivit något av ett kännetecken när det gäller byggstil på husen i fjällen. Det speciella byggsättet och de charmiga knutarna där timmerstockarna korsar varandra ger en harmonisk och fin känsla och naturligtvis finns även timmerhus i både små- och stora varianter.

Även om timmerhusen är allra mest vanliga just i fjällvärlden så funkar de självklart precis lika bra vid sjön eller ute i skogen. Det är din önskan och känsla för huset som skall vara ledstjärnan och inte vad alla andra gör. Vet man om, redan från början, att man kommer att besöka sitt timmerhus eller fritidshus ofta, året runt, gäller det att tänka över saker som isolering och uppvärmning noga. Skillnaderna mellan att köpa ett gammalt torp eller stuga någonstans mot att bygga ett nytt där dessa saker är väl anpassade kan betyda stora kostnadsskillnader när det kommer till uppvärmningskostnaderna.

Ett riktigt charmigt timmerhus som är familjens alldeles egna, dit man kan fara så snart man känner att man vill ha lite lugn och ro borde vara alla vinterälskares dröm. Att dessutom kunna åka skidor, skoter eller bara promenera runt i den kalla höga fjälluften gör dessutom gott för själen. En vecka då och då, för ren rekreation borde ges på recept för att hålla oss människor vid god hälsa och för ett balanserat liv.

Så söker du tillverkare av fritidshus eller timmerhus så hittar du dem här på Villaportalen. Genom kategorierna väljer du den typ av hus du vill titta på och väl där, så kan du enkelt klicka dig vidare till deras hemsidor för att fördjupa dig i husmodeller, storlekar och planritningar.

Stort lycka till med Ert val av fritidsboende!

 

Redaktionen tipsar

Bygg ett fritidshus med personlig prägel Längtar du efter en plats där familj och vänner kan umgås och tillbringa ledig tid tillsammans? En...
En ny husserie från Götenehus med nostalgisk sekelskifteskänsla  I serien ingår 4 olika typer av hus alla med klassisk arkitektur med...
Nya regler för Attefallshus. Regeringen har gett Boverket i uppdrag att utreda förutsättningar för att utöka byggnadsarean för de idag...

Annonser

Utvalda varumärken

Alla våra fritidshus har året-runt-standard med tjocka välisolerade väggar, 3-glas-fönster samt fullt utrustade kök och badrum.
Fritidshus med känsla. Vi kan hus, ni kan era drömmar. Tillsammans gör vi dem till verklighet.
Välisolerade timmerhus! Permanenthus, fritidshus, flerfamiljshus och småstugor!
Skräddarsydda fritidshus med det där lilla extra, som gör den stora skillnaden.