Förvaring i trädgården

 

När hösten och vintern närmar sig känns behovet utav ett förrådsutrymme alltid lika påtagligt.

För många är vinterhalvåret den del av året som vi plötsligt behöver få plats för både cyklar, gräsklippare, hängmatta, krukor och utemöbler på en och samma gång. Dessutom är det ofta så att det enda naturliga stället som finns att tillgå är ett garage där det borde vara ensamrätt för bilen, att få lov att stå. I alla fall om man skall kunna ta sig i och ur utan att behöva vara rädd för att stöta emot gräsklipparen varje gång.

Bilden är hämtad från VVP Trävaru AB´s hemsida

Ett riktigt rejält förråd där du enkelt kan bli av med både åkgräsklippare, spadar och cyklar utan att du behöver krypa upp på någon vind eller backa ut en bil innan du kan ta ut dina grejer igen, när du än skulle behöva dem. Ordning och reda och givna platser till alla verktyg och maskiner är naturligtvis en dröm för alla men det behöver faktiskt inte stanna vid det. Kan du avvara en yta på tomten som inte ligger närmare än 4 m. till närmsta granne, så kan du montera upp ett förråd eller en friggebod utan att du behöver be någon om lov.

Bilden är hämtad från Jadestugan´s hemsida

De regelrätta förrådsbyggnaderna är nog de mest praktiska för de lite större och rejälare maskinerna och för att inte behöva vara rädd för att det droppar lite olja eller att golvet blir smutsigt av jord, så är väl det mest praktiska att förrådet verkligen bara får fungera som förråd. För den som tror sig klara av att kombinera en friggebod och ett förrådsutrymme med olika funktioner, under olika tider på året, så finns det ännu fler möjligheter.

Bilden är hämtad från VVP Trävaru AB´s hemsida

Varför inte en friggebod som liknar en liten gäststuga och som också används till det under sommaren. När vintern kommer kan man sedan med lätthet röja undan och göra plats för utemöbler, dynor och diverse trädgårdsredskap. En perfekt kombination där man får ut max utav stugan under alla årets månader.

Bilden är hämtad från Jadestugan´s hemsida

Ofta finns veranda som tillval och med en sådan framför entrén blir friggeboden än mer inbjudande och gästvänlig. Om du, som här, har veranda med förlängt tak över, måste du tänka på att den nya altanytan skall räknas in i de 15 kvm som är tillåtna att bygga, utan bygglov. Kommer du över 15 kvm inklusive verandan kan du antingen välja att söka bygglov för din friggebod eller att inte ha något tak över verandan. En öppen veranda, utan tak, får alltså uppföras utan att du behöver räkna in den ytan i byggytan.

Hitta mer friggebodar och förråd i vår Utställning - Friggebodar & förråd.

 

Redaktionen tipsar

Bilden är hämtad från Skidstahus hemsida Nya regler väntas lagom till sommaren Många villaägare har redan hört att det surras om större...
Här presenteras 10 st Attefallshus på 30 kvadratmeter och kan användas som komplementbostad eller komplementbyggnad. Priserna varierar...
Attefallshus eller som man också kallar det komplementhus, komplementbostad eller komplementbyggnad. Oavsett benämning får byggnaden lov...

Annonser

Utvalda varumärken

En stuga i nya stilen med mycket luft och ljus för alla lägen! 15 m2.
Bli din egen arkitekt och skapa din drömstuga på 15kvm, precis som du vill ha det!
Ett förråd som får plats med det mesta.
Erfarenheten och vårt kunnande har gjort våra småstugor populära över hela landet.