Ett eget sommarboende

För många börjar semestern då man kommer ut till sommarstugan och lämnar det vanliga livet hemma.

Ombyte förnöjer, säger man ju och när det gäller sommar och semestertider så är det ett påstående som blir högaktuellt. Efter ett hårt år av arbete, möten och ständiga tider att passa skall vi nu ta dagen som den kommer och ladda batterierna. En svår utmaning för många för att inte säga näst intill en omöjlighet. Då vi under hela året lever efter vår almanacka och planerar varje stund in i minsta detalj så kan det kännas både ovant och obekvämt att plötsligt ha tomma dagar och ingenting speciellt planerat.

Det är i detta själva utmaningen ligger, att vänja sig vid lugnet och att trivas i det tomrum som en helledig sommarvecka skapar. Några av oss har lättare för att reglera den där på och av knappen när andra behöver mer träning och dessutom tar mycket längre tid på sig för att komma in i den sköna sommarlunken. För att hjälpa kroppen att ställa om sig till det lata livet med lediga dagar är det många som tar hjälp utav ett sommarställe. Man byter helt enkelt miljö för att signalera till kroppen att nu är det dags och nu är det fågelkvitter, vågskvalp och hängmatta som gäller för ett tag framöver.

De lyckligt lottade har redan en fungerande sommarbostad men för dem som inte riktigt har kommit dit ännu finns Villaportalen där för att hjälpa till att ge inspiration och idéer. Hos oss hittar du massor av tillverkare av fritidshus och på deras hemsidor finns gott om information om lediga tomter. Kanske har du turen att hitta en ledig tomt i ett område du skulle kunna tänka dig att bygga på och då har du en spännande tid framför dig. Låt det bli en spännande planeringsfas fylld av framtidsplaner och drömmar. Med en god planering och en bra hustillverkare kommer du snart att kunna ha ditt drömhus på plats och alla kommande somrar framöver, är säkrade. På Villaportalen kan du också hitta tillverkare av stenhus, trähus och trähus med putsad fasad. Det finns också massor av härliga artiklar att läsa och gott om nyhetsinformation från villavärlden.

Den sista gruppen semesterfirare är de som inte alls vill flytta till en sommarstuga. Kanske vill man ha friheten att välja, från år till år, var man skall spendera sin semester och för dem kanske det hade varit perfekt att göra ett byte med någon annan, under en eller ett par veckor på sommaren. Det finns gott om annonser där familjer vill byta hus med någon annan över semestern för att just få det där miljöombytet som kroppen så väl behöver.

Vad du än väljer så sätt vilan och avkopplingen i första hand, den kommer du att ha nytta av under hela nästa arbetsår. Var du sedan väljer att spendera din ledighet måste bli ett personligt beslut och ett beslut som berikar tillvaron för dig och din familj.

Lycka till med alla semesterplaner och njut av livet!

 

Redaktionen tipsar

Äntligen kan svenskarna köpa en Svanenmärkt villa! Äntligen kan alla svenskar köpa en Svanenmärkt villa av en etablerad småhustillverkare!...
Husköparskolan del 5 Ett eget, nybyggt hus blir kanske den största affär du någonsin kommer att göra. Helst ska den dessutom vara både bra...
 Hem & Villa mässan är avverkad för i år, i både Stockholm och Göteborg. Bara Malmö har sitt ”goa” kvar.   Under några intensiva dagar...

Annonser

Utvalda varumärken

Hasseltornet en ny spännande timmerhusleverantör!
Alla våra fritidshus har året-runt-standard med tjocka välisolerade väggar, 3-glas-fönster samt fullt utrustade kök och badrum.
Hasseltornet en ny spännande Fritidshus leverantör!
Falu Rödfärg ? Sveriges mest beprövade husfärg