Välja rätt hustyp

Vilken hustyp som passar dig bäst vet bara du

Skall du bygga ditt eget hus så finns det en mängd olika material och hustyper att välja bland. Beroende på vart i landet du skall bygga och hur omgivningarna ser ut så kommer olika material passa bättre än andra. Planerar du till exempel att bygga en stuga i fjällen eller de norra delarna utav landet så passar ett timmerhus utmärkt. Vill du istället bygga ett hus i de södra delarna av landet eller på Gotland så är det mycket vanligt med stenhus i dessa delar av landet och av den anledningen så passar ett stenhus för det mesta bättre där, än exempelvis ett trähus. Är det ett mindre extrahus på tomten du är ute efter så kan du titta på olika varianter av attefallshus.

Vill du ha ett trähus så går dem att få i en mängd olika varianter. De flesta moderna trähus som byggs idag har en fasad med stående lockpanel. Ett annat alternativ är att bygga ett trähus med putsad fasad. På det sättet behöver du inte underhålla utsidan av huset lika mycket som om du skulle ha haft en träfasad. Med ett trähus kan du variera fasaden i det oändliga. Du kan välja mellan stående och liggande panel, olika träslag och du kan även välja att blanda olika material.

Oavsett vilken hustyp du vill ha så kan någon utav våra annonsörer hjälpa dig med det du behöver för att bygga det hem du vill ha. Vill du ha lite inspiration och kanske veta mer om de olika hustyperna som finns på marknaden så är du välkommen att njuta av de vackra och inspirerande bilderna som finns i våra bildgallerier och även på tillverkarnas egna hemsidor.

Redaktionen tipsar

  Ett riktigt välisolerat uterum kan bli lösningen på dina problem Att man under sommaren använder sitt uterum som ett extrarum är inget...
Ett nybyggnadsprojekt kan bli en riktigt bra investering för dig. Priserna på befintliga villor har stigit dramatiskt och tendensen är en...
Husköparskolan del 1 Boendet är viktigt. Många av oss skulle nog säga att det till och med är mycket viktigt. Den här artikeln är den...

Annonser

Utvalda varumärken

Alla våra fritidshus har året-runt-standard med tjocka välisolerade väggar, 3-glas-fönster samt fullt utrustade kök och badrum.
Vi bygger bara stenhus - det är det enda som är hugget i sten. Resten bestämmer du. Från planlösning till inredning till husstil.
Att Kaptensgården valdes till årets hus 2017 är inte svårt att förstå. Det här är ett väldigt exklusivt hus med lantlig karaktär.
Varför är det bättre att bygga ett stenhus? Är det dyrare att bygga ett stenhus? Dessa och fler svar hittar du hos Nordiska Villor.