Villor i sten

Besök Mjöbäcksvillans hemsida

Det är inte bara utseendet och ytan på din villa som blir vacker då du väljer ett stenhus. Du får även en energiförbrukning och total uppvärmningskostnad som kan göra vem som helst glad.

Funderingarna på ett eget, nybyggt hus har säkert grott hos de flesta av oss. Hos många stannar det vid en tanke men hos resten blir det till sist ett byggprojekt av det hela. Då krävs det mycket mer än bara fantasier och rosenröda föreställningar om hur man vill ha det. Det är nu som fakta kan bli en tungt vägande och avgörande faktor. För och nackdelar med olika hustyper, material och utförande är bara några av de frågor som måste redas ut.

Bilden är hämtad från Roxi stenhus hemsida

Ett populärt alternativ bland dagens husköpare är stenhus. Villor i sten har en enormt lång livslängd och kräver ett minimalt underhåll. De står emot väder och vind på ett fantastiskt sätt och stenhusets värmeisolerande förmåga gör att du snabbt får en mycket god värmeekonomi i ditt nya hus. Den tunga stenstommen har förmågan att både isolera och lagra värme, vilket ger ett jämnt inomhusklimat året runt. Stenväggen håller värmen ute på sommaren och inne på vintern.

Bilderna är hämtade från Halmstads stenhus hemsida  Besök Halmstads stenhus hemsida

Stenhusen har också en mycket god förmåga att isolera från ljud och buller utifrån. Detta tillsammans med det faktum att sten, varken kan brinna, ruttna eller mögla, gör att du får ett brandsäkert och bullerfritt hus som inte avger några ämnen som kan vara skadliga för miljön eller dess människor.

Bilderna är hämtade från Stenhus design´s hemsida

När det slutligen kommer till valet av husmodell, ser man inga större skillnader mellan trähus och stenhus. Du kan få alla tänkbara utföranden, såsom gammaldags herrgårdsstil, klassiska vinkelvillor eller moderna funkishus i både trä och sten. Likadant är det med de olika hustyperna, 1-plans, 1 ½ plans samt 2-plans hus tillverkas av både trä och stenhustillverkare så inte heller här kommer du att finna några begränsningar.

Känner du nu att du blivit mer nyfiken på stenhus och villor i sten, kan du enkelt besöka vår stenhus-utställning. Där får du en överblick över de flesta av landets ledande tillverkare av stenhus och kan enkelt klicka dig in på deras hemsidor för att fördjupa dig ytterligare.

 

Funkishus

Ett funkishus är ett hus i minimalistisk stil! Det som kännetecknar ett funkishus, förutom de rena linjerna på huset, även att taket är flackt och med endast ett enda takfall. Vidare är det väldigt vanligt med stora ljusinsläpp och en imponerande rymd i huset. Fönstren är allt som oftast asymmetriskt placerade. Funkishusen kom till Sverige i och med Stockholmsutställningen, som ägde rum redan 1930.

Tag Title: 
Funkishus – En ny, gammal trend?

Redaktionen tipsar

Vi anpassar oss helt efter dina drömmar, din plånbok och tomtens möjligheter när vi ritar och bygger ditt unika drömhus. Vi hjälper dig att...
Vad kostar solceller till en villa och hur räkna man ut priset? Solceller för en genomsnittligt stor villa kostar cirka 145 000 kronor...
Intresset ökar för att bygga hus med tegel. Det stora utbudet av vackert danskt tegel i olika kulörer och bränningar är bidragande till det...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi bygger bara stenhus - det är det enda som är hugget i sten. Resten bestämmer du. Från planlösning till inredning till husstil.
Varför är det bättre att bygga ett stenhus? Är det dyrare att bygga ett stenhus? Dessa och fler svar hittar du hos Nordiska Villor.
REFORMHUS erbjuder dig stor valfrihet. Du väljer mellan ett 20-tal modeller eller bygger vi helt efter Dina önskemål.
Frihet att välja. När vi bygger ditt hus utgår vi från dina behov och dina drömmar.