Vårt krav var ett underhållsfritt tegelhus med rena linjer och tidlös design

Jakten på ett eget hus började när Ani Paltian och Rafik Oganesian sålde sin bostadsrätt och flyttade in i en hyreslägenhet. Paret gick på många husvisningar men hittade inte vad de sökte.

– För varje hus vi tittade på tyckte vi det saknades något, och dessutom var det väldigt dyrt. Priserna slutade på runt fem miljoner kronor, och det var hus som var 20-30 år gamla som behövde målas om och där köket behövde bytas ut – allt kostar pengar, säger Rafik.

– En dag var vi på HusCompagniets visning i Bunkeflostrand och huset var jättefint. Vi bokade ett möte med Anja Antosz och kom överens om att återkomma när vi hade köpt en tomt, berättar Ani.

Paret bestämde sig för att bygga ett eget tegelhus från HusCompagniet. Underhållsfritt var ett krav så hus av trä och putsade fasader gick bort direkt. Det dröjde inte länge förrän en hörntomt blev tillgänglig och i september 2018 gick flytten för paret och deras två barn William och Victor.

 

 

– Det känns fantastiskt att vara de första som bor i huset. Allt är nytt och fräscht och precis som vi ville ha det, det finns inga fel. Snygga detaljer som hängrännor och andra delar är av zink och galvaniserat järn som matchar husets helhet. Vi har murat upp hela gaveln, det finns inget uthäng från taket – inget ska målas, säger Rafik och fortsätter:

– Vårt krav var ett underhållsfritt tegelhus med rena linjer och tidlös design. Finishen och detaljarbetet är otroligt fint gjort. Vi hade en hård besiktningsman men det enda han hittade var repor på en dörr som HusCompagniet bytte ut direkt.

Rafik kommer från Danmark och kopplingen till grannlandet är stor. Soffor, bord, armaturer, matbord och stolar är framförallt gjorda av danska formgivare. I hallen har paret uppfört en spaljélösning av cederträ som matchar de kopparfärgade inredningsdetaljerna.

Läs mer >>>

Redaktionen tipsar

Ny Högre Standard Takhöjden blir nu 2,5 m på bottenvåningen i alla deras hus. Det innebär bl.a. att det känns luftigare i hela...
Älskar du att vara ute i bistert väder för att känna värmen omfamna dig då du kommer hem? Eller sitter du gärna invirad i en filt med en...
Intresset ökar för att bygga hus med tegel. Det stora utbudet av vackert danskt tegel i olika kulörer och bränningar är bidragande till det...

Annonser

Utvalda varumärken

Vi bygger bara stenhus - det är det enda som är hugget i sten. Resten bestämmer du. Från planlösning till inredning till husstil.
Varför är det bättre att bygga ett stenhus? Är det dyrare att bygga ett stenhus? Dessa och fler svar hittar du hos Nordiska Villor.
Frihet att välja. När vi bygger ditt hus utgår vi från dina behov och dina drömmar.
Hus med utrymme för förändring