Hem & villa mässan

 Hem & Villa mässan är avverkad för i år, i både Stockholm och Göteborg. Bara Malmö har sitt ”goa” kvar.  

Under några intensiva dagar är det full fart och mycket aktivitet i och kring våra mässanläggningar runt om i landet. Visst är det något speciellt med mässor. Det blir lite av en feststämning och som konsument kan man ha lyckan att ”springa på” många bra erbjudanden. För utställarna är det ett viktigt tillfälle att möta konsumenterna och att kunna träffas öga mot öga. Kunden får chans att prata med representanter för ett specifikt märke och också en unik möjlighet att faktiskt jämföra olika produkter och dess fördelar.

Bilden är hämtad från Hem & Villa´s hemsida 

Många saker på en mässa är ganska förutsägbara och mycket återkommer från år till år men bara vetskapen om att man faktiskt kan missa något nytt, spännande och revolutionerande gör ju att man inte vågar låta bli att gå dit. För oss på Portalen gäller det att skaffa sig en bra överblick och kunna se helheten när det gäller mässor som riktar sig till våra hem. Vad var unikt denna gången, vad stack ut lite extra och vid vilka montrar dröjde sig besökarna kvar en extra stund?

 

Långt ifrån nytt på marknaden (enligt dem själva) men än mindre mycket intressant för den stora massan på mässan, var de otroliga takfönstren. En lösning för ett snedtak som gör att du både kan öppna ditt takfönster på vid gavel samtidigt som du kan fälla upp en vädringsbalkong ur den nedre delen av fönstret. Denna konstruktion drog massor med nyfikna besökare som undrade om ställde frågor och visst ger det onekligen ett pampigt intryck.

   Bilden är hämtad från Keddy´s hemsida

En annan stor fråga som ligger många ”varmt” om hjärtat och engagerar både utställare och besökare är det här med uppvärmningen av våra hus och hur vi får en god ekonomi i det. Allt fler verkar vara noga med att uppvärmning inte bara skall skapa värme utan också ge ett mervärde i form av ljud, syn och känselintryck. Man vill kunna njuta av sin värmekälla på ett mer fysiskt sätt och hur den ser ut, låter och upplevs betyder mycket. Kring braskaminsmontrarna och utställarna som tillverkar spiskassetter till befintliga öppna spisar hopade sig massorna. Många intressanta diskussioner och intresserade kunder som ville lära sig mera.

Bilden är hämtad från Mitsubishi´s hemsida  Bilden är hämtad från Mitsubishi´s hemsida 

Även värmepumpstillverkarna hade bråda dagar på mässorna. Att dra nytta av värmen som finns omkring oss, oavsett om den finns i berget, jorden, vattnet eller luften är något som allt fler är intresserade av och nyfikna på. Många vill byta ut sina gamla oljepannor eller sina el-element mot någon typ av värmepump för att få ett mindre kostsamt uppvärmningssystem. Det är mycket att lära sig och massor att förstå sig på, speciellt om det kanske är första villan man köpt eller tänker bygga. Här blir den direkta kontakten med återförsäljarna, på en fysisk mässa, mycket värdefull.

 Besök ClearSHOWER´s hemsida Besök ClearSHOWER´s hemsida

Det finns alltid några saker som sticker ut lite extra, varje gång det är mässa. Den här gången var det en helt ny design på dusch huvuden som med sina mjuka former och härliga vattenstrålar fångade allas uppmärksamhet. 3 olika former, var och en unik i sin stil, som kan monteras direkt på ditt fasta duschfäste som redan sitter i duschen. Självklart kan du också montera en av dessa Clear Showers helt från grunden och det är ställt utom allt tvivel att du kommer att få både en behaglig och mycket vacker upplevelse i duschen.

 

Nytänkandet inom badkarsvärlden var en annan sak som stack ut lite extra i vimlet. Inbyggda funktioner som radio, underhållsvärme, massage och tv i kombination med unika former gjorde de här badkaren till farkoster i starwars klassen. Vad sägs tillexempel om att bada i en valkropp där fenan böljar vackert upp mot väggen och vattenstrålen strilar snyggt därifrån ner mot den rundade valkroppens form? Sådan och många andra härliga former gick att skåda på mässan. 

 

Redaktionen tipsar

När vi är lediga vill vi leva lite enklare och lustfyllt Ett fritidsboende är mångas dröm. Att kunna packa ihop sig och åka till det lilla...
Frukost i morgonsolen på förstukvisten? Mys framför brasan med familj och vänner? En gungande hängmatta mellan susande björkar? Eller nära...
 Hem & Villa mässan är avverkad för i år, i både Stockholm och Göteborg. Bara Malmö har sitt ”goa” kvar.   Under några intensiva dagar...

Annonser