Pooler

Med en egen pool på tomten kan du simma när du vill

Vill du ha en lyxigare känsla hemma så kan du bygga en pool. Med en pool på tomten får du möjlighet att bada när du vill utan att behöva ta hänsyn till någon annan. Det finns många olika varianter utav swimmingpooler att välja bland. Skall du ha en utomhuspool så kan du antingen välja att bygga en pool under mark eller en pool ovan mark, en så kallad ovanmarkspool. De flesta poolleverantörer erbjuder kompletta poolpaket med både uppvärmning och reningsverk.

I många färdiga poolpaket består uppvärmningen utav el vilket kan bli dyrt i längden. Ett annat alternativ när du skall värma upp din utomhuspool är att du använder dig utav en poolsolfångare. Din poolsolfångare hjälper till att värma upp din pool till en lägre kostnad. Beroende på hur du bor och vad som passar dig bäst kan du antingen placera poolsolfångaren på taket eller på en ställning ovanför marken. Vill du utöka känslan av lyx och frihet så kan du också kombinera din poolsolfångare med en soldusch. Ytterligare ett alternativ för att värma upp din pool är en så kallad poolvärmepump. En poolvärmepump är en variant utav en luftvattenvärmepump, en sådan pump är lätt att installera och kräver inte mycket utrymme. Du kan också välja att kombinera din poolvärmepump med en poolsolfångare. Värmer du upp ditt hus med ett vattenburet värmesystem och vill använda det även till poolen så går det att göra via en värmeväxlare. Då tillkommer även kostnader för styrutrustning och liknande.

Tänk också på att du behöver någon form utav pooltäckning. Dels för att förhindra olyckor och att skräp hamnar i poolen men även för att behålla så mycket värme som möjligt i poolen under natten. Har du ett så pass stort hus att du kan låta en del utav det vara en poolavdelning så kan du istället bygga en inomhuspool.

Vill du istället ha en lite mindre och lyxigare variant så kan du köpa ett spabad. Spabad finns i en mängd olika storlekar och utföranden så du kommer garanterat att hitta något som passar dig. Vill du ha ett spabad men har ont om plats inomhus så finns det istället lyxiga spabad för utomhusbruk att välja bland. För att din pool eller ditt spabad skall kännas fräscht så är det viktigt att du underhåller den på korrekt sätt. Filter skall rengöras och bytas med jämna mellanrum, kemikalier skall tillsättas i viss mängd för att hålla vattnet rent och hygieniskt. Vad som gäller för just din pool eller ditt spabad kan din leverantör svara på.

Vill du veta mer om de olika typerna utav pooler och spabad så är du välkommen att kontakta våra annonsörer. Dem kan hjälpa dig med jämförelser, prisuppgifter och skötselanvisningar.

 

Redaktionen tipsar

Här presenteras 10 st Attefallshus på 30 kvadratmeter och kan användas som komplementbostad eller komplementbyggnad. Priserna varierar...
Vad kostar solceller till en villa och hur räkna man ut priset? Solceller för en genomsnittligt stor villa kostar cirka 145 000 kronor...
  Ett riktigt välisolerat uterum kan bli lösningen på dina problem Att man under sommaren använder sitt uterum som ett extrarum är inget...

Annonser

Utvalda varumärken

Sveriges mest sålda pool

Rejält sänkta priser på Poolpaket och tillbehör
Med ledord som njutning, design, hälsa och funktion levererar Jacuzzi® en överlägsen badupplevelse
En del kallar det lyx, hos oss är det standard!
Marknadens enda Svensktillverkade premium bad!