Håll ordning i garaget

Med en smart garageförvaring skapar du både trivsel och plats

Vem har inte varit med om att leta efter något särskilt ute i garaget och till sist känna sig helt övertygad om att saken inte finns där. Man börjar intala sig själv att man måste ha kastat den vid senaste röjningen eller att någon varit och lånat den, för HÄR är den i alla fall inte kvar. Tyvärr är detta scenario väldigt vanligt och i 99 % av fallen beror det på att vi har för dålig ordning i våra garage. Det har blivit en avstjälpningsplats för utemöbler, krattor, gräsklippare, bildäck och diverse målargrejer. Till slut kan det t.o.m. bli så att inte ens bilen får plats längre.

Det är egentligen inga stora förändringar som krävs utan bara ett nytt synsätt på hur ett garage bör inredas. Att sätta upp hyllor, hållare, korgar och andra förvaringslösningar utefter vad man tänker förvara i garaget är ett måste för att det skall bli funktionellt.

Kanske är det främst en plats för motorer, maskiner och reparationer!? Då är det ett måste med en arbetsbänk, någonstans att ställa ifrån sig delar som man arbetar med och också för att kunna ha ordning på sakerna även om man arbetar med exempelvis en motor under en längre tid i garaget. Det måste också finnas gott om hängfästen för instrument, verktyg och annat smått som måste finnas nära till hand för en mekaniker. En möjlighet att förvara vinterhjul från bilen kan vara en sådan där annan viktig sak som en motorintresserad person skulle tycka om. Att då kunna ha dem snyggt upphängda på väggen och inte bara i en stor, otymplig hög på garagegolvet gör att man frigör ännu mer golvyta.

Att saker alltid får ha sin plats och alltid hängs tillbaka på den platsen är en förutsättning för att ordningen skall bestå och funktionaliteten inte skall ruckas på. Att ha en särskild hylla för trädgårdsprylar, handskar, sekatörer, ogräsbekämpning osv. är ju dessutom klart mycket mer behändigt än att springa runt och leta efter var man ställde det senast.

Så beroende på var fokus ligger i familjen, trädgård, fritidsaktiviteter eller kanske motorer och mekande så finns det helt anpassningsbara garageinredningar som gör garaget mer funktionellt. Allt från skohyllor, korgar, däckupphängning och verktygtavlor till lådor i olika storlekar som passar både småskruv och tennisbollar.

Så ta tillbaka ledarskapet i garaget och se till, en gång för alla, att det blir lite mer ordning och reda. Visst kan det krävas ett rejält krafttag, i alla fall om du släppt sakerna fria i många år men det lönar sig att offra de där timmarnas arbete för en trivsam och rymlig garagemiljö från och med nu och i många härliga garageår framöver.

Samtliga bilder i texten är hämtade från Jabos hemsida ur katalogen från deras garageinredningstillverkare Tellbe.

 

Redaktionen tipsar

Husköparskolan del 5 Ett eget, nybyggt hus blir kanske den största affär du någonsin kommer att göra. Helst ska den dessutom vara både bra...
För många börjar semestern då man kommer ut till sommarstugan och lämnar det vanliga livet hemma. Ombyte förnöjer, säger man ju och när det...
Efterfrågan på VårgårdaHus har ökat och tanken på att göra en tillbyggnad för att möta framtida behov har funnits ett par år. Det första...

Annonser

Utvalda varumärken

Portblad i kraftig stålplåt med ett diskret linje-mönster.
Hörmanns garageportar finns som vipportar och takskjutportar.
Garageportar och fjärrstyrda motoröppnare – tysk kvalitet när den är som bäst
Polhus praktiska garagebyggsatser för en eller två bilar, med eller utan förråd, fyller verkligen sin funktion.